For medlemmer
Innkjøpsportalen
Annonsering
Om nettstedet
Facebook
Kontakt oss

 

Søk i nettstedet

Søk i PubMed

 


Nettredaktør:
Manuellterapeutenes Servicekontor
Telefon +(47) 22 60 17 00
Utskriftsvennlig versjon
Daglig gym i skolen - bra for ben og muskler
13. januar 2017
yay-557104-digital.jpgSvensk studie viser at daglig gymnastikk i skolen har positiv effekt på benmasse og muskelstyrke, også gjennom puberteten.
 

Skrevet av


Studien har fulgt 630 svenske skoleelever gjennom ni års skolegang fra 2003 til 2012. Elevene hadde gymtimer hver dag fra 1. til 9. klasse. Resultatene viser at elever med daglig gym i skolen hadde høyere benmasse og bedre muskelstyrke. Denne effekten var sterkere hos jentene enn hos guttene.

Det som er nytt og interessant i denne studien er at effekten synes å holde seg selv etter puberteten, da kroppen går gjennom store endringer. Resultatene fra studien viser også at frakturrisikoen er mindre i et langsiktig perspektiv.

Karakterutskriftene fra 9. klasse viste samtidig at guttene som hadde daglig gym i skolen presterte betydelig bedre på skolen enn guttene i kontrollgruppen. For jentene var det ikke forskjell på karakterene.

Hele artikkelen fra Lunds Universitet kan du lese her…

Manuellterapeuter som behandler kjeveledd
kjevesmerte_60px.jpg
Her finner du oversikt over manuellterapeuter som har fullført kurs i undersøkelse og behandling av temporomandibulær dysfunksjon, TMD (kjeveleddproblemer).
 Les mer
Dette er manuellterapi
video_bilde.jpg

Se informasjonsfilm om manuellterapi.


 Les mer

Finn manuellterapeut
manuell_norgeskart_80px.jpg
Oversikt over manuellterapeuter i Norge. Manuellterapeuter er eksperter på muskel- og skjelett.
 Les mer
Manuellterapeuter som behandler barn
aa_barn.jpg
Manuellterapeuter behandler barn med forstyrrelser i muskel- og skjelettapparatet, for eksempel asymmetri. Her er oversikt over manuellterapeuter som har tilleggsutdanning i undersøkelse og behandling av barn.
 Les mer
Til toppen av siden
Aktuelt