For medlemmer
Innkjøpsportalen
Annonsering
Om nettstedet
Facebook
Kontakt oss

 

Søk i nettstedet

Søk i PubMed

 


Nettredaktør:
Manuellterapeutenes Servicekontor
Telefon +(47) 22 60 17 00
Utskriftsvennlig versjon
Håndkirurgi samles på én hånd
19. januar 2017
undersøkelse hånd_nær.jpgHelse Nord besluttet i 2011 at håndkirurgien skulle samles i ett senter ved UNN Tromsø og konsentreres på få hender. Nå kan det endelig realiseres.
 

Skrevet av


Bakgrunnen for omorganiseringen var å sikre en god fagutvikling av håndkirurgien. Håndkirurgien ved UNN er i ny organisering en seksjon knyttet til ortopedisk avdeling.

De fleste håndskadepasientene vil samtidig være helt avhengig av håndterapi etter operasjonen.

– For å kunne operere håndkirurgiske pasienter er vi helt avhenge av et tett samarbeid med håndterapeuter, siden håndterapi er en vesentlig del av behandlingen, understreker seksjonsoverlege Hebe Désirée Kvernmo til helsemagasinet Pingvinen.

I regi av Kvernmo har det blitt etablert et tverrfaglig håndkirurgisk forum i landsdelen, som har blitt et viktig møtested for kirurger og terapeuter fra helseforetakene i nord. Hensikten er både å sikre videreutvikling av faget, og også få bekreftet at samarbeidet fungerer.

– Det er store avstander i nord, og ofte behandler vi pasienter som sendes tilbake til sin hjemkommune for å få sin funksjonstrening hos ergoterapeuter eller fysioterapeut der. Derfor er det viktig med et eget forum hvor vi blant annet kan evaluere samarbeidet og behandlingen av denne pasientgruppen, sier hun.

Les hele saken fra helsemagasinet Pingvinen her...

Manuellterapeuter som behandler kjeveledd
kjevesmerte_60px.jpg
Her finner du oversikt over manuellterapeuter som har fullført kurs i undersøkelse og behandling av temporomandibulær dysfunksjon, TMD (kjeveleddproblemer).
 Les mer
Dette er manuellterapi
video_bilde.jpg

Se informasjonsfilm om manuellterapi.


 Les mer

Finn manuellterapeut
manuell_norgeskart_80px.jpg
Oversikt over manuellterapeuter i Norge. Manuellterapeuter er eksperter på muskel- og skjelett.
 Les mer
Manuellterapeuter som behandler barn
aa_barn.jpg
Manuellterapeuter behandler barn med forstyrrelser i muskel- og skjelettapparatet, for eksempel asymmetri. Her er oversikt over manuellterapeuter som har tilleggsutdanning i undersøkelse og behandling av barn.
 Les mer
Til toppen av siden
Aktuelt