For medlemmer
Innkjøpsportalen
Annonsering
Om nettstedet
Facebook
Kontakt oss

 

Søk i nettstedet

Søk i PubMed

 


Nettredaktør:
Manuellterapeutenes Servicekontor
Telefon +(47) 22 60 17 00
Utskriftsvennlig versjon
Første automatiske frikort for egenandelstak 2 er sendt ut
27. januar 2017
yay-4889920-digital.jpgFrikort for egenandelstak 2 automatisert ved nyttår. Helsedirektoratet opplyser om at 25 personer allerede har fått frikortet automatisk tilsendt i posten.
 

Skrevet av


Ordningen med frikort for egenandelstak 1 ble automatisert allerede for seks år siden, i juni 2010. Fra nyttår i år ble frikort for egenandelstak 2 automatisert. Det betyr at ingen lenger trenger å søke om frikort for helsetjenester. De kommer automatisk i posten når brukerne har nådd beløpet i egenandeler som gir rett til frikort.

I ordningen for frikort for egenandelstak 2 inngår egenandeler for fysioterapi og manuellterapi, enkelte former for tannbehandling, opphold i godkjent rehabiliteringsinstitusjon og behandlingsreiser til utlandet i regi av Oslo universitetssykehus - Rikshospitalet.

Det forventes at om lag 300 000 brukere vil få frikort egenandelstak 2 automatisk i 2017. I 2016 var det om lag 45 000 som oppnådde frikortet. Den store endringen skyldes i hovedsak avviklingen av sykdomslisten, og at personer som tidligere ikke har søkt om frikort nå vil få det tilsendt automatisk.

Les mer her…

Manuellterapeuter som behandler kjeveledd
kjevesmerte_60px.jpg
Her finner du oversikt over manuellterapeuter som har fullført kurs i undersøkelse og behandling av temporomandibulær dysfunksjon, TMD (kjeveleddproblemer).
 Les mer
Dette er manuellterapi
video_bilde.jpg

Se informasjonsfilm om manuellterapi.


 Les mer

Finn manuellterapeut
manuell_norgeskart_80px.jpg
Oversikt over manuellterapeuter i Norge. Manuellterapeuter er eksperter på muskel- og skjelett.
 Les mer
Manuellterapeuter som behandler barn
aa_barn.jpg
Manuellterapeuter behandler barn med forstyrrelser i muskel- og skjelettapparatet, for eksempel asymmetri. Her er oversikt over manuellterapeuter som har tilleggsutdanning i undersøkelse og behandling av barn.
 Les mer
Til toppen av siden
Aktuelt