Om nettstedet
Annonsering
Kontakt oss
Innkjøpsportalen
Facebook
For medlemmer

 

Søk i nettstedet

Søk i PubMed

 


Nettredaktør:
Espen Mathisen
Telefon +47 944 38 130
Utskriftsvennlig versjon
Nyoppståtte nakkesmerter
3. februar 2017
yay-21451514-digital.jpgDansk retningslinje anbefaler leddmobilisering og øvelser som behandling av uspesifikkke, nyoppståtte nakkesmerter.
 

Skrevet av


Sundhetsstyrelsen i Danmark ga i november 2016 ut ny nasjonal retningslinje for ikke-kirurgisk behandling av nyoppståtte uspesifikke nakkesmerter. Det anbefales av denne typen pasienter alltid får trygghetsskapende informasjon om sykdommens forløp, prognose og faresignaler. Videre er det viktig at pasienten oppfordres til å opprettholde normal fysisk aktivitet.

Noen pasienter vil ha behov for behandling, ut over informasjon og rådgivning. Disse bør tilbys trening under veiledning og/eller leddmobiliserende teknikker. Forskningen viser at det har en god effekt og blant annet hjelper på bevegeligheten.

Les mer informasjon fra Sundhetsstyrelsen her…
Retningslinjen finner du her...

Manuellterapeuter som behandler kjeveledd
kjevesmerte_60px.jpg
Her finner du oversikt over manuellterapeuter som har fullført kurs i undersøkelse og behandling av temporomandibulær dysfunksjon, TMD (kjeveleddproblemer).
 Les mer
Dette er manuellterapi
video_bilde.jpg

Se informasjonsfilm om manuellterapi.


 Les mer

Finn manuellterapeut
manuell_norgeskart_80px.jpg
Oversikt over manuellterapeuter i Norge. Manuellterapeuter er eksperter på muskel- og skjelett.
 Les mer
Manuellterapeuter som behandler barn
aa_barn.jpg
Manuellterapeuter behandler barn med forstyrrelser i muskel- og skjelettapparatet, for eksempel asymmetri. Her er oversikt over manuellterapeuter som har tilleggsutdanning i undersøkelse og behandling av barn.
 Les mer
Til toppen av siden
Aktuelt