For medlemmer
Innkjøpsportalen
Annonsering
Om nettstedet
Facebook
Kontakt oss

 

Søk i nettstedet

Søk i PubMed

 


Nettredaktør:
Manuellterapeutenes Servicekontor
Telefon +(47) 22 60 17 00
Utskriftsvennlig versjon
Pasienter misfornøyde med informasjon
9. februar 2017
yay-7016684-digital2.jpgManglende eller dårlig informasjon og kommunikasjon er ofte viktige grunner til misnøye, melder pasient- og brukerombudenes arbeidsutvalg.
 

Skrevet av


I fjor behandlet landets pasient- og brukerombud cirka 15.000 henvendelser om i alt 17.600 ulike problemstillinger knyttet til helse- og omsorgstjenestene. Seks av ti av problemstillingene gjaldt spesialisthelsetjenesten, mens de resterende gjaldt problemstillinger knyttet til den kommunale helse- og omsorgstjenesten. Det fremgår av årsmeldingen for 2016 fra pasient- og brukerombudene i Norge.

Ifølge årsrapporten handler 57 prosent av henvendelsene om misnøye med utførelsen av helse- og omsorgstjenester. Tre av ti henvendelser gjelder rettigheter, mens 13 prosent dreier seg om system- og saksbehandling.

– De fleste av henvendelsene på tjenesteytelser går på behandlingstiltak, som at pasienten mener å ha blitt utsatt for pasientskade, for feil eller mangelfull behandling, forsinket eller feil diagnostisering. Mye handler også om oppførselen til helsepersonell, kommunikasjon og språk, sier lederen for pasient- og brukerombudenes arbeidsutvalg, Lisa Refsnes.

– Brukermedvirkning er en akilleshæl og ligger som en overordnet problemstilling ved alle typer henvendelser. Manglende eller dårlig informasjon og kommunikasjon er ofte viktige grunner til misnøye, legger hun til.

Les hele saken fra Dagens Medisin her...

Manuellterapeuter som behandler kjeveledd
kjevesmerte_60px.jpg
Her finner du oversikt over manuellterapeuter som har fullført kurs i undersøkelse og behandling av temporomandibulær dysfunksjon, TMD (kjeveleddproblemer).
 Les mer
Dette er manuellterapi
video_bilde.jpg

Se informasjonsfilm om manuellterapi.


 Les mer

Finn manuellterapeut
manuell_norgeskart_80px.jpg
Oversikt over manuellterapeuter i Norge. Manuellterapeuter er eksperter på muskel- og skjelett.
 Les mer
Manuellterapeuter som behandler barn
aa_barn.jpg
Manuellterapeuter behandler barn med forstyrrelser i muskel- og skjelettapparatet, for eksempel asymmetri. Her er oversikt over manuellterapeuter som har tilleggsutdanning i undersøkelse og behandling av barn.
 Les mer
Til toppen av siden
Aktuelt